.
Transport GRATUIT pentru comenzile cu o valoare mai mare de 300 ron !!

Dezvoltare copilului intre 2 si 3 ani

Dezvoltare copilului intre 2 si 3 ani
De la 2 la 3 ani
 
Copilul de 2 ani îşi controlează mişcările şi devine din ce în ce mai agil. Sare pe ambele picioare, într-un picior, loveşte într-o minge... işi construieşte autonomia și are din ce in ce mai multe initiative. Are nevoie să meargă mult. De aceea trebuie să-l însoțim in drumul lui şi să abandonam cât mai repede căruciorul. Este nevoie să favorizám mersul pe jos şi să ne adaptam ritmului copilului. Maria Montessori scria Dacă plecăm să facem o plimbare cu copilul [...] iată secretul noi trebuie să mergem cu copilul, şi nu copilul să meargă cu noi, il ajutăm de asemenea să devină independent făcându-l så participe atunci când i se face toaleta la ingrijirea sa, la treburile din gospodărie, la bucătărie... ii place să inteleagă să observe, să imite. li place să crească și să facă noi achizitii motrice.
In ceea ce priveste limbajul, copilul vorbeste tot mai clar şi-şi imbogateste In fiecare zivocabularul li place să numească obiectele pe care le recunoaşte şi să repete tot ce aude, işi construieste din ce in ce mai bine frazele. Îi place să converseze, să facă schimb de idei, să asculte și chiar să cânte. Intelege regulile de socializare distingând clar ceea ce este permis de ceea ce este interzis. Regulile devin mai clare
Consolidatea identității sale trece printr-o fază de opozitie. I se întâmplă så spura "Nu!" din rasputer. fara rautate, doar ca să se afirme. Uneori este surprinzator,chiar neplacut, dar trebuie sa stim că această fază este necesara in actiunea de constructie a sinelui Această etapă este mai linistita dacă celui mic i s a acordat atenția cuvenità.
La această vârstă, copilul vorbeşte despre cei apropiaţi chiar şi în absenta acestora. Cel mai adesea vorbeşte despre el la persoana a III-a până în ziua in care - în general in jur de 3 ani, dar uneori și mai inainte - el va pronunţa Cuvantul Eu, vorbind despre el la persoanal. Este semnul clar că a constientizat existenta sa ca individ. Din acest moment o nouă eră se deschide! intre 0 şi 3 ani copilul ne spune: „Învață-mă să fiu eu insumi'. „Ajută-mă să conştientizez că sunt eu Mai târziu, între 3 şi 6 ani, el cere: „Ajută-mă să fac eu insumis"
Cunoaşterea dinainte a succesiunii stadiilor pe care le traversează copilul intre 0 şi 3 ani iti permite să observi şi să recunoşti etapele care il conduc spre conştiinţa de sine şi autonomie, datorită spiritului său absorbant şi de asemenea perioadele senzitive pe care le traverseaza.

Suport clienti Constanta

0732422312 contact@iqtoys.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!